Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 10 χρόνια

Ημερομηνία: 15 Μαΐου
Ώρα: 11:30 12:30


Πτυχιούχος άνεργος: η μοίρα που μας περιμένει όλους σύμφωνα με την κοινή γνώμη. Ακούμε καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μας πως το πτυχίο μας είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί και μας περιμένει πολύχρονη ανεργία με το πέρας των σπουδών μας. Είναι όμως έτσι; Οι ιστορίες απόφοιτων που βρήκαν γρήγορα δουλειά στον κλάδο πού τους ενδιέφερε ή ακόμη ιστορίες απόφοιτων που ξεκίνησαν την δική τους δουλειά γίνονται όλο και περισσότερες. Τι έχουν αυτοί και τα καταφέρνουν; Υπάρχει κάποιο μυστικό το οποίο κρύβουν;


Ποια είναι η κατάσταση στον επιχειρηματικό χώρο; Τι προσόντα πρέπει να έχω για να
πετύχω σε μία εταιρία; Ή μήπως θα πρέπει να ξεκινήσω κάτι δικό μου;


Παρακολουθήστε πετυχημένους επιχειρηματίες του χώρου να συζητούν και μη διστάσετε να παρέμβετε με τις δικές σας ερωτήσεις!


Την συζήτηση συντονίζει η κυρία Σύλβια Κλιμάκη.
Για την πραγματοποίηση των ερωτήσεών σας θα χρησιμοποιηθεί το interactive webapp Conferience!


Προαιρετικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Μαζί μας θα είναι οι παρακάτω:
 

Ιωάννης Νικολάου

O Ιωάννης Νικολάου είναι Εργασιακός/Οργανωσιακός Ψυχολόγος και Επίκουρος Καθηγητής Οργανωσιακής συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και στην
Εγνατία Τράπεζα. Διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς/Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα προσέλκυσης επιλογής προσωπικού και εξεύρεσης εργασίας. Είναι συνιδρυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας JobPairs που έχει σαν στόχο να φέρει κοντά τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις μέσω mentoring με επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου τους.

Τόλης Αϊβαλής

Ο Αποστόλης Αϊβαλής έχει πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας ως στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων ή σύμβουλος επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί σε πολλές διαφορετικές αγορές αλλά και χώρες. Έχει ειδίκευση στα Media, την Διαφήμιση, τα Social media, την Μουσική, τα Mobile Apps & Services, το Gaming και βέβαια την αγορά του Consumer & Enterprise Internet. Περισσότερα για τον Αποστόλη Aϊβαλή εδώ.

Μαργαρίτα Δόμπα


Είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, με καταγωγή από Ορεστιάδα και απόφοιτος αμερικανικού λυκείου. Μετά την Αμερική αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για σπουδές, όπου απέκτησε το πτυχίο της από την Πάντειο και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, στη συνέχεια προχώρησε με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την Ασοεε, στα αντίστοιχα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Πολιτικής, ενώ τις μέχρι τώρα σπουδές τις ολοκλήρωσε ως δημοσιογράφος από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. 

Η εργασιακή εμπειρία αριθμεί πολλούς και διαφορετικούς τομείς και περιβάλλοντα, ενώ από το 2008 μέχρι και σήμερα διατηρεί μαζί με τον αδερφό της 3 επιχειρήσεις καφεστίασης εκτός Αθηνών, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή να αναλάβει τα καθήκοντα που κρατά στην εταιρεία JuicyBar. Εδώ και ένα χρόνο και κάτι περισσότερο βρίσκεται στην ομάδα του JuicyBar ως Εμπορική Διευθύντρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας 

Αλέξανδρος Γιαμάς


Ο κ. Γιαμάς είναι ένας έμπειρος τεχνολόγος ο οποίος έχει επικεντρωθεί στην Αρχιτεκτονική Συστημάτων και Big Data κατά τη διάρκεια της θητείας του σε τεχνολογικές εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Με τα χρόνια έχει χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα Big Data και NoSQL τεχνολογιών δημιουργώντας επεκτάσιμα και υψηλής διαθεσιμότητας, συστημάτων
λογισμικού σε C + +, Java και Ruby. 

Ο κ. Γιαμάς κάτοχος M.Sc. από το Carnegie Mellon University (Pittsburgh,PA, USA) in Information Networking, ένα M.Eng. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνα, Ελλάδα) .

Σύλβια Κλιμάκη


Η Σύλβια Κλιμάκη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τεχνολογία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε Μasters σε Chinese Studies & Business στο Harvard University.

 Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή "Στην Πράξη", η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή στη 13.30 από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και προβάλλει συνεντεύξεις με άτομα που αποδεικνύουν, στην πράξη, πως η χώρα μας δεν έχει χρεοκοπήσει, και αποτελούν πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού για όλους μας.

Παρουσίαζε επίσης τις πρωινές ειδήσεις στην τηλεόραση του Σκάι και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή. Έχει αρθρογραφήσει για την National Herald of NYC και έχει δουλέψει σαν βοηθός παραγωγής στη Mediakite –εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ στη Νέα Υόρκη.Έχει κάνει πρακτική άσκηση σαν βοηθός παραγωγής στην εκπομπή Business Traveler Show του αμερικανικού δικτύου CNN με κεντρικό παρουσιαστή τον Richard Quest.