En_flag
Απλός Υποστηρικτής
Έτος ίδρυσης: 1927
Barilla_logo_rgb_neg

BARILLA HELLAS A.E.

Industry, Consumer goods

W: https://www.barillagroup.com/en

T: 2105197837

Τμήμα R&D

ΟΧΙ

Εργασία

ΝΑΙ

Πρακτική

ΝΑΙ

Περιγραφή

Η Barilla Hellas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα. Στις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Θήβα και στο Βόλο παράγει ζυμαρικά κορυφαίας ποιότητας που εξάγονται σε όλον τον κόσμο. Η Barilla Hellas στηρίζει ενεργά την ελληνική οικονομία με διαρκές επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια. Παράλληλα, η σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία της με έλληνες παραγωγούς αποτελεί πρότυπο για τη συμβολαιακή γεωργία στην Ελλάδα. Η ανταγωνιστική λειτουργία της Barilla Hellas χαρακτηρίζεται από διαρκώς μειούμενο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υπογραμμίζεται από σημαντικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Η Barilla Hellas αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα ως φυσικός κόμβος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ευρεία γεωγραφική περιοχή 15 χωρών της ανατολικής Ευρώπης που έχει υπό την εποπτεία της. Με αγάπη και φροντίδα για την οικογένεια και τη σωστή διατροφή, η Barilla Hellas ανταποδίδει έμπρακτα στην ελληνική κοινωνία την εμπιστοσύνη που της δείχνει έχοντας σταθερά τα προιόντα της πρώτη επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.

Ιστορία

Η ιστορία της ΜΙSKO ξεκινά το 1927, όταν δύο πρόσφυγες από την Σμύρνη, ο Φώτης Μιχαηλίδης και ο Μίνως Κωνσταντίνης, ανοίγουν ένα εργαστήρι παρασκευής ζυμαρικών. Βαφτίζουν την μεσοπολεμική τους επιχείρηση MISKO από τα αρχικά των επωνύμων τους, και αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους.
Το 1953, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τους Ελευθέριο Ματζίκα, Εμμανουήλ Παπαναστασίου και Εμμανουήλ Θεοδωράκη και ξεκινά την πορεία της σε μία νέα εποχή, που σύντομα θα την κάνουν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
Λίγα χρόνια μετά την εξαγορά της, η MISKO έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία ζυμαρικών που συσκεύασε τα μακαρόνια της (μέχρι τότε πωλούνται χύμα). Ως μάρκα έγινε, έτσι, ακόμη πιο αναγνωρίσιμη. Το 1962 ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατασκεύασε σπαγγετίνι με αυγό. Το εργοστάσιό της στην Πάτρα ήταν το πρώτο εργοστάσιο αυτοματοποιημένης παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα. Όμως, ήταν ο Ακάκιος, ο θρυλικός μοναχός που πρωταγωνιστούσε σε μια από τις πρώτες της διαφημίσεις (και που θα επανέλθει έκτοτε πολλές φορές, αλλά και θα καθιερωθεί ως το σήμα της εταιρείας στις συσκευασίες της) που έκανε το όνομά της ξακουστό σε όλη την Ελλάδα.
Το 1991 η MISKO εξαγοράζεται από τον Ιταλικό Όμιλο Barilla, την μεγαλύτερη εταιρεία ζυμαρικών στον πλανήτη. Το 2000 ολοκληρώθηκε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζυμαρικών της Εταιρείας στην περιοχή του Ελαιώνα Βοιωτίας, το οποίο είναι και το 3ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Το 2001 εντάχθηκε στον Όμιλο Barilla και ένας μύλος στην περιοχή του Βόλου.

Βραβεία & Διακρίσεις

Best Place to Work , Ermis Awards, Social Media Awards, Βραβείο Καλύτερης Φήμης στην κατηγορία των Ζυμαρικών, Packaging Innovation Awards

Στελέχη που θα παρευρεθούν

HR Plant Manager - Μαρία Λαζάρου , HR Professional - Άννα Μαρία Οικονόμου

Γιατί στηρίζει το JFA

Talent Attraction

Χρονιές στο JFA

1

Έδρα

Πάππου 26 & Ακράγαντος

Τόπος δραστηριότητας

Αθήνα, Θήβα (εργόστασιο) και Βόλος (μύλος)

Δεξιότητες που απαιτούνται

Επικοινωνία, , Ευελιξία, Διαχείριση της πληροφορίας, Digital (εξοικείωση με την τεχνολογία), Δημιουργικότητα

Αγγελίες

Sales & Trade Trainee-Greece