En_flag
Ασημένιος Υποστηρικτής
Έτος ίδρυσης: 1949
Ote_logo

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΕ) Α.Ε.

Telecommunications

W: https://www.cosmote.gr/

T: 2106377777

Τμήμα R&D

ΝΑΙ

Εργασία

ΝΑΙ

Πρακτική

ΝΑΙ

Περιγραφή

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 

Είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες Εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση, ενώ οι μετοχές του διαπραγματεύονται στο διεθνές χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ μετέχουν η Deutsche Telekom με ποσοστό 40% και το Ελληνικό Δημόσιο με 10%. Ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί περίπου 21.000 εργαζομένους σε 3 χώρες.
 

Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Παράλληλα με τις κύριες τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης.
 

Εκτός Ελλάδας, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στις αγορές τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας, όπου προσφέρει υπηρεσίες σταθερών και κινητών επικοινωνιών, καθώς και τηλεόρασης και στην Αλβανία όπου προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.


Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην καθιέρωση της COSMOTE ως ενιαίας εμπορικής μάρκας για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση.

Ιστορία

Στις 23 Οκτωβρίου 1949 ιδρύεται ο ΟΤΕ (Ν.Δ.1049/49) και στις 10 Νοεμβρίου 1949, γίνονται τα επίσημα εγκαίνια των εργασιών του ΟΤΕ.
 

Τα δύο τελευταία χρόνια στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ) έχουν πραγματοποιηθεί τα ακόλουθα επιτεύγματα:

 • Καθιερώνεται η ενιαία εμπορική μάρκα COSMOTE για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet.
 • Διατίθενται εμπορικά τα COSMOTE One, ένας ολοκληρωμένος κόσμος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, και τα COSMOTE Business One ένας κόσμος επικοινωνίας και τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις.
 • Ο Όμιλος ΟΤΕ λανσάρει εμπορικά κινητό ευρυζωνικό δίκτυο 4G+, ενώ πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, διαθέτει ταχύτητες 4G+ έως και 375 Mbps. Στα τέλη του χρόνου, παρουσιάζει ταχύτητες έως και 500 Mbps, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως.
 • Στο τέλος της χρονιάς, η πληθυσμιακή κάλυψη 4G ξεπερνά το 80% και VDSL το 40%.
 • Η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ ΤV, ξεπερνά τους 445.000 συνδρομητές.
 • Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία που βγαίνει στις αγορές, μετά από ένα και πλέον χρόνο, αντλώντας €350 εκατ. μέσω έκδοσης ομολόγου τετραετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο.
 • Ξεκινά ο μετασχηματισμός του δικτύου σε All IP, με στόχο την παροχή κορυφαίας ποιότητας ΙP τηλεφωνίας, high definition (HD) voice, καθώς και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.
 • Μετονομάζεται η θυγατρική του Ομίλου στην Αλβανία, AMC, σε Telekom Albania.
 • Δημιουργείται από τον ΟΤΕ TV το νέο κανάλι OTE HISTORY, το οποίο είναι επικεντρωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.
 • Λανσάρεται η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access, για ταχύτητες σταθερού Internet έως και 100Mbps.
 • Η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ ΤV, ξεπέρασε τον Απρίλιο τους 460.000 συνδρομητές.
 • Για την επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την προμήθεια ειδών διάσωσης, διατίθεται ποσό άνω των 600.000 ευρώ τη διετία 2015-2016 από τον Όμιλο ΟΤΕ.
 • Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 • Το νέο υβριδικό τηλεοπτικό περιβάλλον του OTE TV, που συνδυάζει τα οφέλη από τη δορυφορική πλατφόρμα και το iptv, απολαμβάνουν ήδη 100 χιλιάδες συνδρομητές.
 • Η ταχύτατη επέκταση των δικτύων νέας γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ είχε ως αποτέλεσμα τον Ιούνιο η πληθυσμιακή κάλυψη 4G να ξεπερνά το 85%, του 4G+ το 64% και του VDSL το 42%.
 • Η COSMOTE συμβάλει στην έρευνα κατά της άνοιας μέσα από το μοναδικό Mobile Game, "Sea Hero Quest".

Βραβεία & Διακρίσεις

Τα βραβεία που έλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ κατά το 2017 για τα προγράμματα και πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού που ανέπτυξε, ήταν τα παρακάτω:

 • Χρυσό Βραβεία για Best Change Management Strategy & Initiative των HR Awards
 • Ανώτερη διάκριση στην κατηγορία Διαχείριση Οργανωσιακών Αλλαγών των HR Excellence Awards
 • 20ό Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG, βραβείο «Επιλογή & Διακράτηση Προσωπικού»

Τέλος, ο Όμιλος ΟΤΕ σταθερά αναδεικνύεται ανάμεσα στους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες για τη Γενιά Υ.

Γιατί να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία

Στον Όμιλο ΟΤΕ, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Αλλάζουμε τα πάντα γύρω μας: τον τρόπο που ζούμε, επικοινωνούμε και δουλεύουμε. Σε αυτή τη νέα εποχή, όλα είναι απλά, ταχύτερα, πιο αποτελεσματικά και ψηφιακά.

Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, επενδύουμε στο ισχυρότερο και πιο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα: τους ανθρώπους μας. Οι άνθρωποί μας διακρίνονται για την άριστη τεχνογνωσία, την επαγγελματική πείρα, την αίσθηση ευθύνης και την θέλησή τους να κάνουν το καλύτερο δυνατό κάθε μέρα.

Διασφαλίζουμε ένα περιβάλλον εργασίας που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την καινοτομία και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Ο Όμιλος ΟΤΕ δεν είναι απλά μια εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Στον Όμιλο ΟΤΕ διαμορφώνουμε το ψηφιακό μέλλον και βοηθούμε όλους να έχουν πρόσβαση σε αυτό το νέο καλύτερο κόσμο!

 

Στελέχη που θα παρευρεθούν

 • Μεγρέμης Δημήτρης (Recruiter)
 • Παπαδέλλης Κωνσταντίνος (Recruiter)

Γιατί στηρίζει το JFA

Στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι να είναι ο εργοδότης επιλογής για τη νέα ψηφιακή εποχή. Για αυτό και αναπτύσει προγράμματα (Graduate Trainee Program, Hackathon)  και στηρίζει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους νέους να εξελίξουν τις δεξιότητες τους και να αναπτυχθούν στη σύγχονη αγορά εργασίας.

Moto εταιρείας

Ένας κόσμος, καλύτερος για όλους.

Χρονιές στο JFA

3

Έδρα

Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 99, ΜΑΡΟΥΣΙ, Τ.Κ.151 24

Τόπος δραστηριότητας

ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΘΗΝΑ

Δεξιότητες που απαιτούνται

Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Data Analytics