En_flag
Φορέας+
Έτος ίδρυσης: 2013
Global_logotype_gmat

Global Prep

Εκπαίδευση

W: http://www.globalprep.gr/

T: 2106910882

Τμήμα R&D

ΟΧΙ

Εργασία

ΝΑΙ

Πρακτική

ΝΑΙ

Περιγραφή

Με περισσότερους από 1.000 μαθητές ετησίως τo Global Prep είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε από μία ομάδα Ελλήνων απόφοιτων που σπούδασαν στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού (Stanford, Cornell, ETH Zurich). Με σκοπό να βοηθήσουμε τους Έλληνες τελειόφοιτους να γίνουν και αυτοί δεκτοί στο μεταπτυχιακό της επιλογής τους σε Ευρώπη και Αμερική φέραμε στην Ελλάδα την πιο σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας για τα standardized tests GRE, GMAT, TOEFL, IELTS και δημιουργήσαμε ένα τεράστιο δίκτυο συμβουλευτικής προς τους υποψηφίους μας από Έλληνες που φοιτούν σε κάθε πόλη και σε κάθε χώρα του κόσμου.

Κουλτούρα & Στόχος

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε αντιμετωπίσει όταν κάναμε οι ίδιοι αιτήσεις είναι ότι δεν είχαμε ποιον να ρωτήσουμε και ποιον να συμβουλευτούμε για το ένα ή το άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Αυτό ήταν και το πρώτο πρόβλημα που λύσαμε στο Global Prep

Γνωρίζοντας τις ανάγκες των υποψηφίων δημιουργήσαμε ένα Διεθνές Δίκτυο των αποφοίτων μας σε όλο τον κόσμο που συμβουλεύουν τους υποψηφίους ζωντανά από τα πανεπιστήμια που βρίσκονται. Μέσω αυτού του δικτύου καταφέραμε να φέρουμε σε επαφή τους τελειόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων που ενδιαφέρονται να κάνουν μεταπτυχιακό/MBA/διδακτορικό στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τους Έλληνες συναδέλφους τους που φοιτούν ήδη εκεί.

Τα Free Info Sessions είναι μία δωρεάν υπηρεσία του Global που φέρνει σε επαφή τους τελειόφοιτους/απόφοιτους στην Ελλάδα με τους Έλληνες συναδέλφους τους που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό για να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για τις επιλογές και βοήθεια με τις αιτήσεις τους. Ένα τυπικό Info Session διαρκεί 60 λεπτά, στα οποία οι μαθητές μας μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τον εκάστοτε mentor για τις επιλογές τους στο εκάστοτε πανεπιστήμιο, το ερευνητικό έργο των εργαστηρίων εκεί, ποια από τα tests GRE–GMAT–TOEFL–IELTS ζητάει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ή και να ζητήσουν πολύτιμες συμβουλές και feedback για την προετοιμασία της αίτησής τους.

Ημερίδες: Μία φορά το χρόνο το Global διοργανώνει και μία πολύ μεγάλη ημερίδα όπου χιλιάδες Έλληνες φοιτητές παρακολουθούν τις ομιλίες των μαθητών μας που φοιτούν στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια του κόσμου (Columbia, MIT, Stanford, LSE, Erasmus University, κ.ά.) και ενημερώνονται για τις σπουδές και τις ευκαιρίες καριέρας στο κάθε πανεπιστήμιο.

Ιστορία

Το Global δεν είναι ένα ακόμα παραδοσιακό ελληνικό “φροντιστήριο”. Είναι ένα πολύ εξειδικευμένο κέντρο προετοιμασίας, αναγνωρισμένο από Διεθνείς Οργανισμούς, που έχει ως στόχο να πάρει τον υποψήφιο από την πόρτα του ελληνικού πανεπιστημίου και να τον αφήσει στο κατώφλι ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Έχοντας σπουδάσει και οι ίδιοι οι ιδρυτές, οι σύμβουλοι και οι instructors στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική (Stanford, Oxford, ETH Zurich, Cornell, Columbia, Warwick, RSM) φέραμε στην Ελλάδα ακριβώς τη σωστή μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να πετύχει στις αιτήσεις του για μεταπτυχιακές σπουδές.

Φτιάξαμε το Global όταν είδαμε έκπληκτοι πως λειτουργούν και πως προετοιμάζουν τους υποψηφίους τους τα prep centers στην Αμερική. Συνειδητοποιήσαμε πως θα θέλαμε να είχαμε βρει ένα τέτοιο κέντρο και στην Ελλάδα, αντί για τα παραδοσιακά ελληνικά φροντιστήρια που από καθαρή άγνοια και στυγνή αδιαφορία μας είχαν στείλει να προετοιμαστούμε σε λάθος τεστ, σε ερασιτεχνικά custom-made simulations,  χωρίς καμία συμβουλή για τις αιτήσεις και χωρίς καμία βοήθεια με τα απαιτούμενα έγγραφα των αιτήσεων μας.

Οι μαθητές του Global με τη μοναδική μεθοδολογία που φέραμε στην Ελλάδα, με τη συμβουλευτική από συμβούλους του εξωτερικού και με τη μακρόχρονη εμπειρία των instructors μας σε prep centers του εξωτερικού πετυχαίνουν στις αιτήσεις τους, ακριβώς επειδή ανταγωνίζονται τους φοιτητές της Αμερικής και της Ευρώπης επί ίσοις όροις.

Το Global είναι το μόνο κέντρο προετοιμασίας στην Ελλάδα που λειτουργεί αυστηρά με τα αμερικάνικά πρότυπα και γι αυτό είναι και το μόνο κέντρο του οποίου οι μαθητές σκοράρουν top scores (top 1%), scores που στην Ελλάδα τα προηγούμενα 35 χρόνια δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ.

Γιατί να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία

Το Global Prep προσφέρει το ιδανικό ξεκίνημα για νέους που μόλις αποφοίτησαν και θέλουν να χτίσουν τα πρώτα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας τους σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.
Ψάχνουμε για νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και απόκτηση νέων γνώσεων και ικανοτήτων. Είμαστε μια νεανική ομάδα 10 πολύ δημιουργικών ανθρώπων.

 

Τρόπος Πρόσληψης

Κατόπιν συνεντεύξεων.

Στελέχη που θα παρευρεθούν

Δημήτρης Γκίκας, Managing Director
Μαλβίνα Τζίβα, Admissions' Councelor
Ηλιάνα Παπακώστα, Office Coordinator
Κική Μπαλέ, Office Coordinator

Γιατί στηρίζει το JFA

To Global Prep στηρίζει πάντα ως Χορηγός τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες φοιτητικές πρωτοβουλίες, όπως όλα τα πανεπιστημιακά TEDx, αλλά τις πιο πρωτοπόρες φοιτητικές ομάδες όπως η Prom Racing NTUA, η AIESEC, η Oceanos NTUA, η Euroavia NTUA, η Ethelon, και η White Noise. 
Παράλληλα όμως ο στόχος μας ως οργανισμός είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα του ελληνικού πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, βοηθώντας τους φοιτητές να επιλέξουν το μεταπτυχιακό που τους ταιριάζει, σύμφωνα με την καριέρα που ονειρεύονται να ξεκινήσουν. Αυτός είναι ένας στόχος που μοιραζόμαστε με το Job Fair Athens, το οποίο και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της αισιοδοξίας και του δυναμισμού των ελλήνων φοιτητών σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων.

 

Moto εταιρείας

To No 1 Prep Center στην Ελλάδα.

Χρονιές στο JFA

1

Έδρα

Κατεχάκη 17

Τόπος δραστηριότητας

Αθήνα

Δεξιότητες που απαιτούνται

HR, Οικονομικά, Marketing, Social Media, Μαθηματικούς, καθηγητές Αγγλικών.