En_flag
Φοιτητικός Οργανισμός
Έτος ίδρυσης: 2016
Tedx_panteionuniversity1

TEDxPanteionUniversity

W: http://www.tedxpanteionuniversity.com/

T: 6946769782

Περιγραφή

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στο να διαχέει ιδέες συνήθως με τη μορφή σύντομων, δυνατών ομιλιών. Ξεκίνησε το 1984 σαν ένα συνέδριο με θεματικές την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και τον Σχεδιασμό, για να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια πλατφόρμα συζήτησης αμέτρητων θεμάτων-από την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα μέχρι περιβαλλοντολογικά ζητήματα- σε πάνω από 100 γλώσσες.

Το TEDx δημιουργήθηκε στο πνεύμα των TED εκδηλώσεων "Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν". Στηρίζει ανεξάρτητους διοργανωτές οι οποίοι θέλουν να οργανώσουν μία εκδήλωση στη νοοτροπία του TED στη δική τους κοινότητα. Μία TEDx εκδήλωση διοργανώνεται από εθελοντές της τοπικής κοινότητας και όπως οι TED εκδηλώσεις δεν έχουν διαφημιστικό, θρησκευτικό ή πολιτικό σκοπό. Στόχος είναι να ενισχύσουν τη συζήτηση, την αλληλεπίδραση και την κοινότητα.

Το TEDxPanteionUniversity πρόκειται για μία πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων διαφορετικών τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα που επικεντρώνεται στη διάδοση καινοτόμων ιδεών που προσπαθούν να επιφέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία. Πρακτικά, αποτελείται από 6 ομάδες- Speakers, Communication, Sponsorships and Finance, Design, Production, Volunteers- και μία θεματική που αποτελεί τον πυρήνα και την πηγή έμπνευσης της κάθε διοργάνωσης.

Κουλτούρα & Στόχος

Ο ιδιαίτερος στόχος του TEDxPanteionUniversity, που το κάνει να διαφέρει, είναι η προσπάθεια του να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή. Οι θεματολογίες στις οποίες εστιάζει αφορούν κατά κύριο λόγο ζητήματα κοινωνικά και πώς αυτά αντικατροπτίζονται στις πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις σχέσεις των φύλων, τη νεανικότητα, την ψυχολογία, το μεταναστευτικό κ. ά. Η κοινωνική του ευαισθησία το οδηγεί να εγείρει ζητήματα με κέντρο τον άνθρωπο, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να προσπαθήσει να μετουσιωθεί στο πρώτο βήμα του κοινού του προς την κοινωνική μεταστροφή.

Ιστορία

Το 2018 είναι η τρίτη χρονιά δράσης του TEDxPanteionUniversity και ήδη μετράει 2 Main Events, 1 TEDxWomen σε απευθείας σύνδεση με το TEDWomen στην Αμερική, 1 Pre Event και 1 ολοήμερο TEDxAdventure. Η διάθεση για εξέλιξη και πρωτοτυπία οδηγεί κάθε χρόνο την ομάδα να στοχεύει ακόμα πιο ψηλά και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά. Το φετινό Main Event θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στις 19 Μαΐου !

Βραβεία & Διακρίσεις

Κάθε TEDx είναι διεθνώς αναγνωρισμένο χάρη στην ανανέωση της άδειας από τον επίσημο φορέα του TED.

Γιατί να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία

Μια ιδέα μπορεί να αλλάξει πολλά. Η μετάδοση μια ιδέας μπορεί να αλλάξει ακόμα περισσότερα. Να εμπνεύσει μια σειρά νέων ιδεών, να δημιουργήσει ένα όραμα και μια διάθεση αλλαγής στο σύγχρονο άνθρωπο που βάλλεται από κύματα απαισιοδοξίας. Παρακολουθώντας ένα TEDx event ακούς πολλές ιδέες, γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους. Μία από τις ιδέες αυτές είναι να γίνεις ο ίδιος μέρος όλου αυτού. Όντας μέλος στο TEDxPanteionUniversity ασχολείσαι με κάτι που διαρκώς σου δίνει κίνητρα και σε εμπνέει. Δεν είναι μόνο ότι μαθαίνεις και εξελίσσεις τις επαγγελματικές σου δεξιότητες μέσα από τη συνεργασία σου με συνομήλικούς σου, ότι δουλεύεις εθελοντικά για κάτι που σε γεμίζει ιδεολογικά, ότι γίνεσαι ομάδα με άτομα από διαφορετικό background, αλλά με ίδιες ανησυχίες και ενδιαφέροντα, όλοι συνδράμοντας με τη δική τους ειδικότητα σε ένα συνολικό επίτευγμα, αλλά κυρίως ότι όλα αυτά που σχεδιάζετε μαζί αποκτούν ύλη και γίνονται πραγματικότητα εκείνη τη μεγάλη μέρα. Την ημέρα του event, τότε που αποδεικνύεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον εαυτό σου ότι με πολλή διάθεση και μέσα στο κλίμα απαισιοδοξίας της σύγχρονης Ελλάδας, εσύ και μπορείς να κάνεις τη διαφορά. It gets a minute to get inspired.. Join us because #ideasworthspreading

Γιατί στηρίζει το JFA

Το TEDxPanteionUniversity στηρίζει το Job Fair Athens όντας ένας οργανισμός με ανάλογη σύσταση. Κάθε φοιτητική πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση των νέων να αντεπεξέλθουν των σύγχρονων δυσκολιών και να χαράξουν το δικό τους όραμα. Το TEDx αφυπνίζει, εμπνέει και δραστηριοποιεί και το Job Fair έρχεται στη συνέχεια να εκπαιδεύσει και να συνδράμει στη σύνδεση του φοιτητικού με τον επαγγελματικό κόσμο.

Moto εταιρείας

"Ideas worth spreading"

Έδρα

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 136, Αθήνα 176 71

Τόπος δραστηριότητας

Αθήνα