En_flag
Απλός Υποστηρικτής
Έτος ίδρυσης: 1979
Apivita_final_logo_larger

APIVITA AEBE

Consumer goods

W: https://www.apivita.com/hellas/

Τμήμα R&D

ΝΑΙ

Εργασία

ΝΑΙ

Πρακτική

ΝΑΙ

Περιγραφή

Η APIVITA είναι μια πρωτοποριακή ελληνική εταιρία παραγωγής καινοτόμων φυσικών καλλυντικών από το 1979 που παρέχει φυσική, ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα. Η Εταιρία έχει παγκόσμια παρουσία, η οποία σήμερα καλύπτει ένα δίκτυο 14 χωρών, Ισπανία, Χονγκ Κονγκ, Κύπρος, Ρουμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Κροατία, Βουλγαρία, Λετονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία και Ιταλία. Στην APIVITA μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για αειφόρο ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό και αγάπη για τη φύση και την ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου, επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους με εξαιρετική ικανότητα να επικοινωνούν τη μοναδικότητα, τη φιλοσοφία και τις αξίες της APIVITA, ώστε να προωθούν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Κουλτούρα & Στόχος

Η φιλοσοφία και οι αξίες της APIVITA είναι αλληλένδετες με την ελληνική φύση, τον άνθρωπο, την αειφόρο ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής με έναν πιο οικολογικό τρόπο σκέψης. Προσεγγίζουμε την υγεία και την ομορφιά με φυσικό, αποτελεσματικό και ολιστικό τρόπο, μέσω της γνώσης και της αγάπης μας για τα Ελληνικά βότανα και τα μελισσοκομικά προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Η εικόνα της μέλισσας που κοσμεί το λογότυπο της APIVITA προέρχεται από ένα σπάνιο Μινωικό κόσμημα από τα Μάλια της Κρήτης, το οποίο συμβολίζει τη γονιμότητα και την αρμονία. Η μέλισσα περιβάλλεται από τη λύρα του Απόλλωνα, σύμβολο συνεχούς εξέλιξης και αειφορίας. Το όνομα και το σήμα της εταιρείας εκφράζουν με παραστατικό και απόλυτο τρόπο την πίστη μας στη Φύση και στη Ζωή και την έμπνευση από αξίες συνδεδεμένες με την επιστήμη και τον πολιτισμό. Παραπέμπει στο συλλογικό-δημιουργικό πρότυπο της «Κυψέλης» και στον «Οργανωμένο Κόσμο του Μελισσιού», καθώς επίσης στη συσχέτιση και στη μεταφορά ενός «προτύπου» από τη Φύση στη Ζωή και στην Κοινωνία, στην Εταιρεία και στις ανθρώπινες σχέσεις. Όραμα για την APIVITA αποτελεί το να μεταφέρει το ελληνικό στοιχείο σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ιστορία

Το 1972, οι ιδρυτές της APIVITA Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων. Εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία.
Το 1979 δημιούργησαν την APIVITA. Το όνομά της, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας». Ένα όνομα που αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία ως ζωντανός οργανισμός, όπως η μέλισσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημιουργεί συνεχώς αξία. Αξία στην κοινωνία, στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία.
Το 2019 η APIVITA κλείνει 40 χρόνια από την επίσημη ίδρυσή της. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του αγοραστικού κοινού συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την επιτυχημένη της πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στις βιοκλιματικές της εγκαταστάσεις, παράγει περισσότερα από 300 φυσικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, καθώς και αντηλιακής προστασίας. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στην αγορά των φαρμακείων, του retail, του e-commerce, των ξενοδοχείων και των SPA.
Τον Μάρτιο του 2017 η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με τον Ισπανικό όμιλο PUIG ήρθε να ενισχύσει τις προσπάθειες για επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας σε διεθνείς αγορές. Τα επόμενα χρόνια η APIVITA θα επικεντρωθεί στην εμβάθυνσή της στις αγορές στις οποίες μετράει πολυετή παρουσία, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ισπανία, αλλά και σε αγορές της Λατινικής Αμερικής, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η PUIG για τις αγορές αυτές.

Βραβεία & Διακρίσεις

Στην 40χρονη πορεία της, η Εταιρία έχει λάβε ένα μεγάλο αριθμό βραβείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το 2013 η APIVITA απέσπασε μεταξύ 100 και πλέον εταιριών του χώρου το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "Sustainable Pioneer" στο Παρίσι στα Sustainable Beauty Awards της Organic Monitor.

Το 2018, επίσης, η APIVITA, γίνεται η πρώτη Ελληνική εταιρία που αποκτά την πιστοποίηση B Corporation και εντάσσεται σε ένα διεθνές δίκτυο εταιριών και οργανισμών που οραματίζεται να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Το 2018 ήταν μια χρονιά με πολλαπλές βραβεύσεις και σε επίπεδο ομάδων με διακρίσεις στα HR Awards (Best Youth Employment Initiative, Best Corporate Social Responsibility Initiative), Best in Pharmacy Awards (Pharmacy products Company of the Year, Best pharmacy product Sales force, Most Innovative new pharmacy product, Best pharmacy products Company of the year in Corporate Social Responsibility κ.α.) Social Media Awards (Best Use of Social Media for a Consumer Brand, Best Overall Presence on Instagram, Best Social Media Strategy for Product), Sustainable Beauty Awards (New Sustainable Product - PINDOS WILD HERBS), Hellenic Responsible Business Awards, 25 Digitalized Companies, PRIX DE BEAUTE, The Legal 500 General Counsel Powerlist, e-Bizz Awards κ.α

Γιατί να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία

Η APIVITA είναι μία εταιρία με πολυετή και σημαντική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Η εταιρία βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και της πράσινης ανάπτυξης δημιουργώντας έτσι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων της. Μέσα σε ένα σύγχρονο και ταχέως αναπτυσσόμενο εργασιακό πλαίσιο οι εν δυνάμει συνεργάτες μας θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και συνεπώς να αναπτύξουν τόσο τα hard όσο και τα soft skills τους.
Η APIVITA είναι μία εταιρία που αναγνωρίζει την προσπάθεια και την αφοσίωση παρέχοντας ένα ανταγωνιστικό πακέτο παροχών στο ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς και τη δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη στον τομέα ενδιαφερόντων του κάθε εργαζόμενου.

Τρόπος Πρόσληψης

Η αξιοκρατία και η διαφάνεια αποτελούν βασικές αξίες μας και αυτό διαφαίνεται έντονα στη διαδικασία επιλογής προσωπικού. Για το συγκεκριμένο σκοπό έχει δημιουργηθεί ένας δομημένος οδηγός συνέντευξης με κοινές ερωτήσεις για όλους τους υποψηφίους ανά θέση, ώστε να αποφεύγεται η υποκειμενικότητα του αξιολογητή. Επίσης, όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στη διαδικασία των συνεντεύξεων, έχουν λάβει εκπαίδευση από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.
Πιο συγκεκριμένα, για το άνοιγμα μιας νέας θέσης εργασίας, στέλνεται υπογεγραμμένο έντυπο κάλυψης κενής θέσης με επισυναπτόμενη αναλυτική περιγραφή θέσης εργασίας, ώστε το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού να δημιουργήσει και αναρτήσει την εκάστοτε αγγελία. Εν συνεχεία, ο υπεύθυνος διαχείρισης της θέσης αξιολογεί τα βιογραφικά που λαμβάνει και συμπληρώνει αναλυτικά την αναφορά αξιολόγησης, παραθέτοντας τους λόγω απόρριψης ή συνέχισης στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Όλα τα στάδια είναι σαφώς ορισμένα και ο υποψήφιος ενημερώνεται για αυτά, ακόμα και αν απορριφθεί για τη συγκεκριμένη θέση.
Σημαντική συμβολή στην επιλογή προσωπικού παίζουν και τα Employee Referrals, που αφορούν συστάσεις εργαζομένων μας, υποψηφίων που να ταιριάζουν στην εκάστοτε θέση. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι εντάσσονται στη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο και αξιολογούνται αντίστοιχα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται κάνοντας επίσημη πρόταση συνεργασίας στον υποψήφιο και εντάσσοντας τον στην εταιρεία, μέσω αναλυτικής εκπαίδευσης (Induction Training) που διαρκεί μια εβδομάδα και αφορά εταιρική κουλτούρα, θέματα εταιρικών διαδικασιών και προϊοντική εκπαίδευση.

Στελέχη που θα παρευρεθούν

ΑΝΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ - HR Coordinator
ΛΥΔΙΑ ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ - HR Generalist
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - HR Assistant

Γιατί στηρίζει το JFA

H APIVITA, πιστή στην κουλτούρα της διαρκούς μάθησης και εξέλιξης, δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους προσφέροντας τους ευκαιρίες ενδυνάμωσης. Μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης ‘BEE The Future’ δίνουμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας και να εξειδικευτούν στον τομέα ενδιαφέροντός τους μέσα σε ένα δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον.
Με σύνθημα ‘BEE Skilled - BEE On Board’, εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα συμμετέχουν σε ένα δομημένο πρόγραμμα συμβάλλοντας στη δημιουργία ευκαιριών για νέους που ξεκινούν την καριέρα τους. Προσφέρουμε πρακτική καθοδήγηση σε τομείς όπως η εξερεύνηση της σταδιοδρομίας, η κατανόηση της εταιρικής κουλτούρας, η ανάπτυξη soft skills για την τόνωση της απασχολησιμότητας, η εσωτερική επιχειρηματική ευαισθητοποίηση και κοινωνική ευθύνη, με σκοπό να τους ενισχύσουμε για να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση, στη δική μας εταιρεία ή/και στην ευρύτερη αγορά εργασίας.
Την τελευταία πενταετία ο αριθμός των ατόμων που εκπόνησαν στην APIVITA την πρακτική τους άσκηση ξεπέρασε τους 250, ενώ το συνολικό ποσοστό απορρόφησης τους με την ανάληψη Entry Level θέσεων αγγίζει το 21%.

Moto εταιρείας

Pollinate Beauty

Χρονιές στο JFA

2

Έδρα

ΒΙ.ΠΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Τόπος δραστηριότητας

ΑΘΗΝΑ

Δεξιότητες που απαιτούνται

Marketing, Analytics, HR, Finance, Quality Control, Mechanical Engineering