Διαγωνισμός «Πρόβλεψη Πιστοληπτικής Συμπεριφοράς με βάση Εξομοιούμενα Τραπεζικά Δεδομένα» από την Qualco

Δημοσιεύθηκε στις 03-06-15

Στα πλαίσια του Job Fair Athens 2015 διοργανώνεται διαγωνισμός «Πρόβλεψη πιστοληπτικής συμπεριφοράς με βάση εξομοιούμενα τραπεζικά δεδομένα» από την Qualco.

Αν θέλεις να δεις και εσύ στην πράξη ό,τι έμαθες στην θεωρία, λύσε την άσκηση που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για εσένα και διεκδίκησε μία θέση πρακτικής άσκησης στην επίλεκτη ομάδα «Intelligent Decisions» της Qualco! Δούλεψε με την ομάδα της Qualco και δοκίμασε να λύσεις σύνθετα επιχειρησιακά προβλήματα και να προβλέψεις συμπεριφορές συνδυάζοντας την αξία που κρύβει μέσα της η πληροφορία με τη χρήση προηγμένων, αυτοματοποιημένων, εργαλείων ανάλυσης.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό, βρες τη λύση και – ίσως – την ευκαιρία της ζωής σου!

 

Οδηγίες Συμμετοχής

Για τους σκοπούς αυτής της άσκησης, σας παραδίδονται δύο σύνολα δεδομένων δανειακού χαρτοφυλακίου («trainingdataset» και «testdataset»). Τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν εικόνες τέλους μήνα περίπου 7000 λογαριασμών για 12 μήνες, και είναι πλασματικά (δεν αντιστοιχούν δηλαδή σε αληθινούς τραπεζικούς λογαριασμούς). Εδώ μπορείτε να βρείτε τα δεδομένα.  

Η κάθε εγγραφή των συνόλων δεδομένων αντιστοιχεί στην εικόνα ενός λογαριασμού (με μοναδικό αναγνωριστικό την τιμή του πεδίου «Λογαριασμός») στο τέλος ενός μήνα (με μοναδικό αναγνωριστικό την τιμή του πεδίου «Αριθμός μήνα»). Τα υπόλοιπα πεδία της κάθε εγγραφής περιέχουν χαρακτηριστικά του λογαριασμού τη στιγμή εκείνη, τόσο αριθμητικά (π.χ. υπόλοιπο, πληρωμές, πλήθος κινήσεων) όσο και κατηγορικά (π.χ. φύλο πελάτη, τύπος λογαριασμού). Τα τελευταία δύο πεδία της κάθε εγγραφής δηλώνουν την κατάσταση του λογαριασμού (1 για λογαριασμούς σε οριστική καθυστέρηση, 0 για μη οριστικά καθυστερημένους λογαριασμούς) για το μήνα που αντιστοιχεί στην εγγραφή, και για τρεις μήνες αργότερα, αντίστοιχα. Το τελευταίο πεδίο για το «testdataset» είναι συμπληρωμένο με λανθασμένα στοιχεία.

Ο στόχος της άσκησης είναι η δημιουργία ενός μοντέλου πρόβλεψης της κατάστασης κάθε λογαριασμού τρεις μήνες αργότερα (του τελευταίου δηλαδή πεδίου της κάθε εγγραφής) με βάση τα υπόλοιπα πεδία (ή ένα υποσύνολο αυτών). Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε αλγόριθμο κατηγορικών προβλέψεων (classification algorithm) από τη βιβλιογραφία της στατιστικής ή του machine learning, ή από τη δική σας σκέψη ή εμπειρία, αρκεί να επιστρέφει τις προβλέψεις του με τη μορφή πιθανοτήτων: συνηθισμένοι τέτοιοι αλγόριθμοι είναι οι Logistic Regression, Naïve Bayesκαι Neural Network.

 

Για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, θα μας επιστρέψετε:  1. Το «testdataset» με το τελευταίο πεδίο συμπληρωμένο σύμφωνα με τις προβλέψεις σας,...

Διάβασε περισσότερα »

Διαγωνισμός Singular Logic

Δημοσιεύθηκε στις 12-05-15

Η SingularLogic στηρίζοντας πάντα έμπρακτα τους νέους, φοιτητές και απόφοιτους, συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον θεσμό του “Job Fair Athens”!  Έχοντας επενδύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά στην ανάπτυξη της πρωτοποριακής πλατφόρμας Galaxy αλλά και σε ευέλικτες λύσεις Mobile και Cloud Computing, η εταιρία μας επενδύει και στους νέους που έχουν ταλέντο, δημιουργική σκέψη, νέες πρωτοποριακές ιδέες και πάθος για εξέλιξη!!

Φέτος λοιπόν, η SingularLogic ‘κατεβαίνει’ στο Job Fair Athens 2015 με έναν ξεχωριστό διαγωνισμό και προ(σ)καλεί όλους εσάς, φοιτητές και νέους αποφοίτους να συμμετέχετε επιστρατεύοντας όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας!!

Στοιχεία διαγωνισμού: H SingularLogic στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης,  συμμετέχει στην ανάπτυξη του Έργου «Sociable». To «Sociable» είναι μια πλατφόρμα η οποία με τις εφαρμογές της βοηθά στην νοητική ενδυνάμωση ηλικιωμένων με ήπια γνωστική εξασθένηση καθώς και σε ανθρώπους με νόσο Αλτσχάιμερ.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλείστε να δημιουργήσετε ένα απλό παιχνίδι για την ενδυνάμωση της μνήμης (μίας από τις 7 κατηγορίες νοητικής ενδυνάμωσης που προσφέρει το Sociable) είτε με την χρήση του εργαλείου Construct 2 (για την υλοποίηση είναι επαρκές να χρησιμοποιείτε την ελεύθερη έκδοση) είτε με την χρήση HTML , CSS  & JS (επιτρέπεται η χρήση jQuery ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού, αλλά κυρίως δημιουργικότητα και φαντασία.

Μετά την λήξη του διαγωνισμού  θα συγκεντρωθούν όλα τα projects και θα αξιολογηθούν με κριτήρια τόσο τον σχεδιασμό/παρουσίαση (δημιουργικότητα & φαντασία) όσο και την λειτουργικότητα (πληρότητα & ποιότητα) οπότε και θα προκύψει η τελική κατάταξη. 

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να αποστείλετε το σχετικό αρχείο του project σας (.capx) ή ένα zip με τα αρχεία (html,css, js)  στο email JobFair@singularlogic.eu  έως 21/06 αναφέροντας Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, έτος φοίτησης ή αποφοίτησης και Σχολή/τμήμα. Στο ίδιο email μπορείτε να αποστέλλετε τυχόν απορίες/ερωτήματα που έχετε περί του διαγωνισμού.

Η σειρά κατάταξης των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στο site του Job Fair καθώς και στα εταιρικά social media (LinkedIn & Facebook)

...

Διάβασε περισσότερα »

Διαγωνισμός “Εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε Δανειστική Βιβλιοθήκη” από την Accenture!

Δημοσιεύθηκε στις 05-05-15

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν τις ιδέες τους για το ποιες νέες τεχνολογίες και πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βέλτιστη λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης. Βασικός στόχος είναι ο εκάστοτε διαγωνιζόμενος να ξεδιπλώσει τη φαντασία και το ταλέντο του με τελικό σκοπό μια επιτυχημένη εφαρμογή. Αναλύστε τις ιδέες σας σε ένα κείμενο περίπου δύο σελίδων.

Το βραβείο του διαγωνισμού είναι ένας HP Laserjet Pro P1102W printer!

Για τυχόν διευκρινίσεις και υποβολή απαντήσεων στείλτε mail στο info@jobfairathens.gr με θέμα “Διαγωνισμός Job Fair Athens 2015”.

Η προθεσμία υποβολής των απαντήσεων λήγει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Διάβασε περισσότερα »

Job Fair Athens 2015 - Διαγωνισμοί

Δημοσιεύθηκε στις 21-04-15

Στο πλαίσιο του Job Fair Athens θα διοργανωθούν για ακόμα μία χρονιά και διαγωνισμοί σε συνεργασία με τις συμμετέχουσες εταιρείες. Οι φετινοί διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται σύντομα, ενώ νέοι θα διοργανώνονται διαρκώς ακόμα και μετά την κεντρική εκδήλωση! Στόχος τους θα είναι να προκαλέσουν τις γνώσεις σου, αλλά και να σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούν οι υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Είσαι έτοιμος για την πρόκληση;

Πάρε μέρος δείξε στις εταιρείες τον τρόπο που σκέφτεσαι και εργάζεσαι, κέρδισε βραβεία και πολλά άλλα!

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Διάβασε περισσότερα »

Αποτελέσματα διαγωνισμού Εθνικής Ασφαλιστικής

Δημοσιεύθηκε στις 19-09-14

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά τη διάρκεια του περσινού Job Fair Athens 2014.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των τριών ατόμων που επιλέχθηκαν ως αυτοί με τις καλύτερες απαντήσεις στον διαγωνισμό. Η κλήρωση έγινε την Τρίτη 10/6/2014 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εταιρείας.Οι συμμετέχοντες όπως φαίνονται και στην παραπάνω φωτογραφία, μαζί με τον Προϊστάμενο Γραφείου Πωλήσεων  Μηλιόρδο Δημήτρη ήταν (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Δημητρόπουλος Γιώργος, Μπαρκονίκος Νικόλαος και τέλος ο νικητής της...

Διάβασε περισσότερα »

[Reminder] Διαγωνισμός Singular Logic "Virtual Arena Παιχνιδιού"

Δημοσιεύθηκε στις 31-05-14

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο διαγωνισμός της Singular Logic με θέμα "Virtual Arena Παιχνιδιού" πήρε παράταση μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός είναι μια virtual αρένα παιχνιδιού, όπου καλείστε να γράψετε ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε έναν εξομοιωτή με σκοπό να εξοντώσετε τον αντίπαλο. Νικητής του διαγωνισμού θα είναι πολύ απλά αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς απέναντι στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.jobfairathens.gr/posts/99

Διάβασε περισσότερα »

#Visits Behind the scenes

Δημοσιεύθηκε στις 28-05-14

Θέλετε να δείτε το περιβάλλον που εργάζονται οι άνθρωποι της Vodafone, της Accenture, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Bosch και της Singular Logic; Να συζητήσετε με στελέχη από όλα τα τμήματα της εταιρείας; Θέλετε να μάθετε τα πιο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες αυτές;

Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2014, διοργανώνουμε το “Visits Behind The Scenes”. Η Vodafone, η Αccenture, η Εθνική Ασφαλιστική, η Bosch και η Singular Logic ανοίγουν τις πόρτες τους και μας καλούν για να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιουνίου συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα!

Περισσότερες πληροφορίες...

Διάβασε περισσότερα »

"Virtual Aρένα Παιχνιδιού", ο νέος μας διαγωνισμός!

Δημοσιεύθηκε στις 14-05-14

Η SingularLogic επιθυμώντας να στηρίζει πάντα έμπρακτα τους νέους, φοιτητές και απόφοιτους, συμμετέχει σταθερά στον θεσμό του “Job Fair Athens”! Έχοντας επενδύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά στην ανάπτυξη της μοναδικής πλατφόρμαςGalaxy αλλά και σε πρωτοποριακές λύσεις Mobile και Cloud Computing, η εταιρίας μας επενδύει και στους νέους που έχουν ταλέντο στην ανάπτυξη  λογισμικού και πάθος για εξέλιξη!!

 

Φέτος λοιπόν,  η SingularLogic ‘κατεβαίνει’ στο Job Fair Athens 2014 με έναν διαφορετικό τρόπο, προ(σ)καλώντας όλους εσάς, φοιτητές και νέους αποφοίτους να συμμετέχετε σ’ έναν...

Διάβασε περισσότερα »

ΝΕΟΣ ΜΕΓAΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ !

Δημοσιεύθηκε στις 13-05-14

Η Εθνική Ασφαλιστική, μέλος του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού οργανισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε καλεί να πεις την γνώμη σου για το ακόλουθο θέμα για να κερδίσεις ένα tablet Samsung Galaxy  TAB3 T1107 White:

 

”Πως πιστεύεις οτι μπορεί η Ιδιωτική Ασφάλιση να συμπληρώσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας;” (από 60 έως 200 λέξεις)

 

Στείλε την απάντηση σου στο competition.insurance@gmail.com μαζί με τα στοιχεία σου (όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας ) 

O  διαγωνισμός λήγει στις 25 Μαΐου 2014  

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Γραφείο Πωλήσεων

Μηλιόρδου Δημήτρη

 

Διάβασε περισσότερα »

1ος διαγωνισμός από την European Dynamics!

Δημοσιεύθηκε στις 07-05-14

Ακολουθεί ο πρώτος διαγωνισμός μας για φέτος, από τον χρυσό υποστηρικτή μας, την European Dynamics. Δηλώστε συμμετοχή!

Διαγωνισμός για νέους επιστήμονες πληροφορικής

 

Υποστήριξη του OpenJPA 2.3.x στο JBPM v6.x

 

Γνώρισε την Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού, 

δείξε ότι μπορείς να βοηθήσεις στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος σε επαγγελματικό περιβάλλον, 

κάνε το όνομά σου γνωστό, 

κέρδισε 2000€!

 

Ένα αληθινό πρόβλημα

Κατά την διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο της υποστήριξης του jBPM persistence κάνοντας χρήση του OpenJPA (αντί του Hibernate που προτείνεται από την...

Διάβασε περισσότερα »