Δημοσιεύθηκε πριν περίπου 6 χρόνια

 

Όταν ξεκινάς τo 1ο έτος είσαι ενθουσιασμένος που ένας καινούριος κύκλος ξεκινά. Νέες εμπειρίες, νέες παρέες, σχέδια και όνειρα για το μέλλον. Όμως πριν το καταλάβεις, φτάνεις στο 4ο έτος και τότε αρχίζουν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για το μέλλον, καθώς αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα. Παρ’όλα αυτά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, διότι υπάρχουν απλές αλλά ουσιαστικές λύσεις για να γεφυρώσεις το χάσμα μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις συνειδητά το επόμενο σου βήμα.

Εθελοντικές δράσεις: Αν δεν είσαι ήδη εθελοντής, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να γίνεις. Μέσω του εθελοντισμού μπορείς να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, να ανταλλάξεις ιδέες και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και soft skills, ενώ το βασικότερο από όλα: μαθαίνεις να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Πρακτική άσκηση: Οι περισσότερες σχολές προωθούν την πρακτική άσκηση σε διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις ενώ για κάποιες άλλες είναι υποχρεωτική για να καταφέρεις ολοκληρώσεις τις σπουδές σου. Είναι πολύ σημαντικό να δεις στην πράξη, όλα αυτά που διδάσκεσαι τόσα χρόνια στη σχολή, δουλεύοντας σε κάποια  εταιρεία για λίγους μήνες

Εκθέσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων: Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να παραβρεθείς σε εκθέσεις και ημερίδες που αφορούν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που προσφέρονται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σε αυτές μπορείς να ενημερωθείς για τις τάσεις που επικρατούν στην εκπαίδευση, τα προσόντα που απαιτούνται για να γίνεις δεκτός, καθώς και τις διάφορες υποτροφίες που προσφέρουν.

Ημερίδες καρίερας: Μέσα από τις ημερίδες καριέρας, θα ενημερωθείς για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, θα έρθεις σε επαφή με εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το περιβάλλον εργασίας τους και την κουλτούρα τους.

Γι αυτό δεν θα πρέπει να αγνοήσεις το Job Fair Athens. Πρόκειται για την  διημερίδα καριέρας  που αποτελεί την μεγαλύτερη πρωτοβουλία φοιτητών  στην Ελλάδα. Έχει στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές και απόφοιτους πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να ενημερωθούν για αυτή, να προετοιμασούν με την βοήθεια ειδικών το βιογραφικό τους και τέλος να αναζητήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αναστασία Ράπτη

Εθελόντρια Job Fair Athens 2018