Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 6 χρόνια

Χρόνος. Το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο. Τρέχει αδυσώπητα γρήγορα και σκοπός μας είναι να τον εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο γίνεται για να γεμίσουμε την ζωή μας με στιγμές. Το ποσό του χρόνου που ξοδεύουμε άσκοπα δείχνει και την ζωή που χάσαμε, τις ευκαιρίες που αφήσαμε ανεκμετάλλευτες να φύγουν μέσα απ τα χέρια μας.

Μια από τις περιόδους που είσαι πιο επιρρεπής στο χάσιμο χρόνου είναι τα φοιτητικά σου χρόνια αφού είναι η πρώτη φορά που έχεις όλο τον προσωπικό χρόνο στα χέρια σου και μπορεί να τον ξοδεύεις άσκοπα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος. Η καλύτερη επιλογή για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σου είναι να ασχοληθείς με κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει και θέλεις να αφιερώσεις χρόνο να γίνεις καλύτερος σε αυτό. Για παράδειγμα, μπορείς να ανακαλύψεις κάποια δημιουργική ενασχόληση, η οποία, εκτός του αθλητισμού, μπορεί να περιλαμβάνει και συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες ή ακόμα και σε διάφορα project κι διαγωνισμούς. Ένα πράγμα χρειάζεται για να αξιοποιήσεις το χρόνο σου ουσιαστικά: να κινητοποιηθείς και να ψάχνεις δράσεις που σε ενδιαφέρουν και σε βοηθούν να μάθεις τι σου ταιριάζει (και κατ' επέκταση τι αξίζει το χρόνο σου κι τι όχι.)

Ειδικά στην περίπτωση του εθελοντισμού δίνεις τον χρόνο σου με κάποιο σκοπό για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο για τον εαυτό σου, αφού η προσφορά σου συμβάλλει δυνητικά στη συνολική ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Οι επιλογές είναι πολλές και αξιόλογες, καθώς τα κοινωνικά θέματα, τα περιβαλλοντικά και οι φοιτητικές πρωτοβουλίες όλο και πληθαίνουν στις μέρες μας. Με το τέλος της εθελοντικής δραστηριότητας πετυχαίνεις κάτι πολύ μικρό αλλά ταυτόχρονα τόσο μεγάλο: αφήνεις τον κόσμο ελάχιστα καλύτερο από ότι πριν.

Επενδύοντας τον ελεύθερο χρόνο σου σε κάποια εποικοδομητική δραστηριότητα κερδίζεις προσωπικές δεξιότητες απολύτως απαραίτητες για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον. Καλλιεργείς τα διάφορα ενδιαφέροντά σου και γίνεται πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ειδικά αν επιλέξεις μια ομαδική δραστηριότητα ή μια φοιτητική πρωτοβουλία, μαθαίνεις να λειτουργείς και να συνεργάζεσαι σε μια ομάδα, αναπτύσσεις την αυτοπεποίθησή σου, γίνεσαι πιο κοινωνικός και δημιουργείς νέους φίλους.

Απ την δικιά μου σκοπιά, όσο πλησίαζε η μέρα να βγω στην αγορά εργασίας σκεφτόμουν ότι είναι λαβύρινθος και ότι το να βρω δουλειά στην Ελλάδα του σήμερα είναι ένα άπιαστο όνειρο. Ένιωθα και εγώ τις αγωνίες και τις ανάγκες των υπόλοιπων φοιτητών που είχαν τις ίδιες ανασφάλειες με εμένα. Για αυτό αποφάσισα να γίνω εθελόντρια στο Job Fair Athens 2018 : για να βοηθήσω όσο περισσότερους νέους αποφοίτους μπορώ στην εξεύρεση εργασίας, για μια Ελλάδα που όλοι οι νέοι θα επιλέγουν συνειδητά την επαγγελματική τους πορεία και θα είναι εφοδιασμένοι με τις κατάλληλες δεξιότητες για την επιτυχία τους σε αυτήν.

 
Κάλια Κωνσταντίνου
Εθελόντρια στο Job Fair Athens 2018
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Job Fair Athens 2018 θα βρεις εδώ.