Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 10 χρόνια

Πρόκειται για τον πρώτο φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας. Στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται, συντονισμένα, παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός. Το Corallia έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το mi-Cluster, το si-cluster και το gi-Cluster.

 

Το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) φέρει τη σφραγίδα του πρώτου επιχειρηματικού cluster καινοτομίας στην Ελλάδα,το οποίο έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και διαγράφει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης.

Το si-Cluster (Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών) είναι ένα δυναμικό και σταθερά αναπτυσσόμενο cluster καινοτομίας στην Ελλάδα με δομικά στοιχεία ενός οικοσυστήματος ικανού να παράγει και να προσελκύσει υψηλής στάθμης έρευνα, ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, ώστε να ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, όπως αυτή του τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Τέλος, το gi-Cluster (Τεχνολογίες Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου) συστάθηκε έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου.

Εαν το έργο του Corallia και τον cluster του σας τράβηξαν το ενδιαφέρον διαβάστε λεπτομέρειες στους παρακάτω συνδέσμους:

Corallia:  http://www.jobfairathens.gr/sponsors/40

mi-Cluster: http://www.jobfairathens.gr/sponsors/38

si-Cluster: http://www.jobfairathens.gr/sponsors/35

gi-Cluster: http://www.jobfairathens.gr/sponsors/37