En_flag
Ασημένιος+ Υποστηρικτής
Έτος ίδρυσης: 2001
Np_logo_large_rgb_transparent

NEUROPUBLIC S.A.

IT

W: https://www.neuropublic.gr/

T: 2104101010

Τμήμα R&D

ΝΑΙ

Εργασία

ΝΑΙ

Πρακτική

ΝΑΙ

Περιγραφή

Η Neuropublic από το 2001 δημιουργεί καινοτόμα συστήματα πληροφορικής για τις τηλεπικοινωνίες, την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία, την παρατήρηση γης, τη μηχανογράφηση επιχειρήσεων, την ψηφιακή τεκμηρίωση και τον αγροδιατροφικό τομέα. Η εταιρία με τη δική της υποδομή υπολογιστικού νέφους (cloud computing data center) παρέχει υπηρεσίες υπολογιστικής υποδομής (Infrastructure as a Service), υπηρεσίες υποδομής πλατφόρμας ανάπτυξης (Platform as a Service) και λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service) τόσο σε τελικούς χρήστες όσο και σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, η Neuropublic έχει δημιουργήσει την πρώτη και μοναδική υποδομή μεγάλης κλίμακας Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) στην Ελλάδα με χιλιάδες ασύρματους αισθητήρες εγκατεστημένους στην αγροτική γη, δικιάς της σχεδίασης και κατασκευής. Οι περίπου 100 εργαζόμενοι της εταιρίας, στην πλειοψηφία τους μηχανικοί και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, μαζί με άλλους τόσους εργαζόμενους της συνδεδεμένης εταιρίας GAIA Επιχειρείν (www.c-gaia.gr ), δημιούργησαν, λειτουργούν και εξελίσσουν το πρώτο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύστημα ευφυούς γεωργίας μεγάλης κλίμακας gaiasense (www.gaiasense.gr ). Το gaiasense αποτελεί μία από τις μεγαλύτερης κλίμακας τεχνολογικές καινοτομίες και ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκε από Ελληνική εταιρία πληροφορικής μέσα στην τελευταία 8ετία της Ελληνικής οικονομικής κρίσης. Το σύστημα gaiasense συνδυάζει τεχνολογίες πληροφορικής όπως μεγάλα δεδομένα (Big Data), υπολογιστικό νέφος (Cloud Computing), Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), μηχανική εκμάθηση (Machine Learning), πολυεπίπεδες αρχιτεκτονικές για υπηρεσίες πλατφόρμας (Service oriented Architectures), σύγχρονες τεχνικές και γλώσσες προγραμματισμού και σημασιολογικό Διαδίκτυο (Semantic Web) με διεπιστημονικούς τομείς όπως εδαφολογία, γεωργική μηχανική, μετεωρολογία, αγρονομικές επιστήμες, βιολογικές επιστήμες και επιστήμες του περιβάλλοντος για να προσφέρει σε ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα το εργαλείο που θα οδηγήσει τη νέα τεχνολογική επανάσταση στη Γεωργία. Η Neuropublic καλεί ταλαντούχους νέους ή έμπειρους μηχανικούς πληροφορικής, μηχανολογίας και ηλεκτρολογίας καθώς και επιστήμονες από διάφορους τομείς να ενδυναμώσουν την ομάδα της και να κάνουν ακόμα περισσότερο γνωστή την πρωτοπορία της Ελληνικής δημιουργικότητας παγκοσμίως.

www.youtube.com/watch?v=_9OaLD72bzk

 

Κουλτούρα & Στόχος

Η Neuropublic ιδρύθηκε από μηχανικούς και επιστήμονες με στόχο να αναπτύξει τεχνολογικά εργαλεία πληροφορικής και να τα εφαρμόσει με καινοτόμο τρόπο σε σημαντικούς επιστημονικούς και οικονομικούς τομείς ώστε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατόν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στους απλούς ανθρώπους. Η επιδίωξη αυτού του οράματος διέπει την καθημερινότητα κάθε εργαζομένου στην εταιρία. Η εταιρία δομείται από μικρές και ευέλικτες ομάδες οι οποίες απολαμβάνουν τη συνεχή στήριξη της διοίκησης και έχουν στη διάθεσή τους κάθε διαθέσιμο πόρο προκειμένου να επιτυγχάνουν το στόχο.
Τα τελευταία χρόνια η Neuropublic έχει ως προτεραιότητα να συμβάλλει με την τεχνολογική της δεινότητα στην αναγέννηση της Ελληνικής γεωργίας, καθώς είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας με πολλές δυνατότητες, αλλά και την γεωργία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτήν την κατεύθυνση δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται το σύστημα gaiasense. Οι ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (Software), υλισμικού (Hardware – Internet of Things), τεχνολογιών διαχείρισης δεδομένων και γνώσης (Data Science and Knowledge Engineering), τεχνολογιών παρατήρησης γης (Earth Observation – Remote Sensing) και υπηρεσιών είναι διεπιστημονικές και αποτελούνται τόσο από μηχανικούς όσο και από επιστήμονες των κατάλληλων ειδικοτήτων.

 

Ιστορία

Η Semantix Information Technologies ιδρύθηκε το 2001 από Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Η Neuropublic ιδρύθηκε το 2003 από καταξιωμένα στελέχη πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων. Οι 2 εταιρίες συγχωνεύθηκαν το 2012 και από τότε πορεύονται την κοινή τους πορεία ως Neuropublic με έδρα στον Πειραιά. Η εταιρία με μηδενικό δανεισμό όλα τα χρόνια λειτουργίας της, με ιδία κεφάλαια έκτισε ένα σύγχρονο εξαώροφο κτήριο γραφείων στον Πειραιά όπου και μετεγκαταστάθηκε το 2016. Η εταιρία διατηρεί και γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 μαζί με 40 αγροτικούς συνεταιρισμούς και την τράπεζα Πειραιώς ίδρυσε την εταιρία GAIA Επιχειρείν της οποίας είναι και βασικός μέτοχος. Το 2016 ξεκίνησε η παραγωγική εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του πρωτοποριακού συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense. Μέχρι το τέλος του 2018 το gaiasense θα διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο τηλεμετρικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα με περίπου 1000 σταθμούς και δεκάδες χιλιάδες αισθητήρες εγκατεστημένους σε καλλιεργήσιμα αγροτεμάχια σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Βραβεία & Διακρίσεις

Η Neuropublic δεν διεκδίκησε ποτέ βραβεία αν και βραβεύτηκε από το Si-Cluster (συστάδα Ελληνικών εταιριών που αναπτύσσουν τεχνολογίες για την αεροδιαστημική βιομηχανία) του οποίου είναι και μέλος για την εξαιρετική οικονομική της απόδοση και τη συμβολή της στον κλάδο της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα. Η εταιρία ήταν η πρώτη εταιρία πληροφορικής στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με το ISO 27001, διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Έχει αναπτύξει δεκάδες καινοτόμα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αεροδιαστημικές αποστολές από την Ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος και τηλεπικοινωνιακά προϊόντα που έχουν πωληθεί σε 27 διαφορετικές χώρες σε 3 ηπείρους. Συμμετέχει ως εταιρία και τα στελέχη της εκπροσωπούν σημαντικούς Ευρωπαϊκούς οργανισμούς (Copa Cogeca, EARSC, BDVA, AIOTI, Farm Europe, Digital Europe, EUFRAS, FIWARE, XIFI) στην ευφυή γεωργία, την παρατήρηση γης, τα μεγάλα δεδομένα και το Διαδίκτυο των πραγμάτων τόσο σε συνέδρια και συμπόσια όσο και σε εκδηλώσεις και συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να συμβάλλει στην χάραξη πολιτικής και την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογικών κλάδων.

Γιατί να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία

Ένας μηχανικός ή επιστήμονας είτε είναι νέος και ταλαντούχος είτε έμπειρος και δημιουργικός θα βρει στη Neuropublic την Ελληνική εταιρία πληροφορικής η οποία κόντρα στους καιρούς προσφέρει ένα περιβάλλον δημιουργικότητας, ρεαλιστικού οραματισμού και ανοικτών ευκαιριών. Η οικονομική ευμάρεια και σταθερότητα της εταιρίας μαζί με τη φιλόδοξη και οραματική διοίκηση, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της, τις σημαντικές υποδομές της αλλά και τη θέση της στην αγορά, εγγυώνται σταθερότητα και ανάπτυξη εντός και εκτός των ορίων της Ελλάδας τα προσεχή χρόνια.

Τρόπος Πρόσληψης

Η Neuropublic δημοσιεύει θέσεις εργασίας στον Διαδικτυακό της ιστότοπο, στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και σε Διαδικτυακές υπηρεσίες εύρεσης εργασίας. Η αξιολόγηση των υποψηφίων πραγματοποιείται ανάλογα με τη θέση εργασίας από τις αντίστοιχες διευθύνσεις, τους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού και τη διοίκηση. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται αναλυτικά για τη θέση εργασίας, τις δραστηριότητες της εταιρίας και το περιβάλλον εργασίας και καλούνται να παρουσιάσουν τις δεξιότητές τους, τις φιλοδοξίες τους καθώς και το δυναμισμό τους.

Στελέχη που θα παρευρεθούν

Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος (Πρόεδρος ΔΣ NEUROPUBLIC)
Γιώργος Μαμάης (Διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού)
Δημήτρης Συκάς (Υπεύθυνος Μηχανικός Παρατήρησης Γης και Ανάλυσης Δεδομένων )
Στέργιος Δήμου Σακελλαρίου (Διευθυντής βιομηχανοποίησης και παραγωγής)
Ζωγράφος Θεόδωρος (Υπεύθυνος Μαρκετινγκ & Επικοινωνίας)
 

Γιατί στηρίζει το JFA

Η Neuropublic στηρίζει ενεργά τέτοιου είδους προσπάθειες και βρίσκεται δίπλα σε κάθε νέο επιστήμονα και μηχανικό που οραματίζεται να γίνει ένας επιτυχημένος επαγγελματίας και να προσφέρει ενεργά στον τόπο μας, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.
Το Job Fair Athens μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε και να ενημερώσουμε τους νέους επιστήμονες και μηχανικούς για την εταιρεία μας, προκειμένου να μας φέρνει κοντά σε πιθανούς συνεργάτες και εργαζομένους στην εταιρία μας.
Πιστεύουμε πως το αύριο της Ελλάδας είναι η επένδυση στους νέους της χώρας μας. Στηρίζουμε την ανάγκη παραμονής και εργασίας στην πατρίδα μας και μέσα από τον Job Fair Athens επιθυμούμε να αναδείξουμε τις καινοτομίες μας που κάνουν την προσέγγιση αυτή ακόμα πιο ελκυστική.

 

Χρονιές στο JFA

2

Έδρα

Μεθώνης 6

Τόπος δραστηριότητας

Ελλάδα και Εξωτερικό

Δεξιότητες που απαιτούνται

Μηχανικούς λογισμικού, Επιστήμονες δεδομένων (data scientists), Επιστήμονες-Ερευνητές γεωπονίας, Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Μηχανικούς Παραγωγής