Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 10 χρόνια

Την Τρίτη 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της δράσης του Job Fair Athens 2014, Visits Behind The Scenes. 22 φοιτητές και νέοι απόφοιτοι βρεθήκαμε στο παρασκήνιο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα.

Στην καρδιά των Ελληνικών Πετρελαίων, στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου μας υποδέχτηκαν η κα Δημητροπούλου και η κα Πουλοπούλου από το τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η φιλοξενία ήταν από την αρχή πολύ ζεστή. Αφού γνωρίσαμε τους τομείς που δραστηροποιείται ο όμιλος, ενημερωθήκαμε για όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους νέους όσο αφορά σε υποτροφίες, πρακτική άσκηση και πρόγραμμα απασχόλησης νέων απόφοιτων. Την εμπειρία του, μοιράστηκε μαζί μας ο Αλέξανδρος Πανίδης που εργάζεται ως χημικός μηχανικός με το παραπάνω πρόγραμμα.

Στη συνέχεια είχαμε την μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούμε στο χώρο των διυλιστηρίων με τον κ. Νίκο Παπασπυρόπουλο, χημικό μηχανικό, όπου είδαμε τα βασικά κομμάτια επεξεργασίας του πετρελαίου και τον χώρο ελέγχου. Στο τέλος αφού εξετάσαμε τα κύρια προιόντα που παράγονται στα διυλιστήρια, συζητήσαμε με τις κυρίες Δημητροπούλου και Πουλοπούλου οι οποίες μας έλυσαν πολλές, πάρα πολλές απορίες σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον στην εταιρεία.

Ο τομέας της βιομηχανίας είναι άγνωστος για τους περισσότερους από εμάς οπότε κάθε τέτοια ευκαιρία που ρίχνει λίγο φως είναι κάτι περισσότερο από σπουδαία! Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τα Ελληνικά Πετρέλαια κι ευχόμαστε και οι επόμενες επισκέψεις στις εταιρείες να είναι το ίδιο παραγωγικές και ευχάριστες!