Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 8 χρόνια

 

Κοιτάς το είδωλό σου στον καθρέφτη και ουσιαστικά βλέπεις ένα πολύ μικρό και εντελώς επιφανειακό κομμάτι του εαυτού σου. Τι κρύβεις μέσα σου; Μήπως είσαι κάτι παραπάνω από μια σάρκα με οστά; Μήπως είναι καιρός να ανακαλύψεις τον ίδιο σου τον εαυτό και να συμφιλιωθείς μαζί του; Ξέθαψε τον όμορφο πυρήνα που έχεις μέσα σου και ανάδειξε τον καλύτερό σου εαυτό. Μόνο τότε θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην προσωπική σου ευτυχία και ταυτόχρονα στην αρμονική συμβίωση με τους συνανθρώπους σου.

1. Ξύπνα το πρωί και χαμογέλα! Το ξέρω ότι το πρωινό ξύπνημα είναι το χειρότερό σου, αλλά μια απλή κίνηση των χειλιών προς τα πάνω μπορεί να αλλάξει τη μέρα σου. Δεν σε κοιτάει κανείς και αυτό είναι το νόημα. Είναι ένα χαμόγελο από εσένα για εσένα! Με αυτήν την θετικά φορτισμένη διάθεση, θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και θα μεταφέρεις θετική ενέργεια και στους γύρω σου.

2. Ασχολήσου με κάτι που αγαπάς! Είναι πολύ σημαντικό να ξεφεύγεις για λίγο από τις καθημερινές πιέσεις και τα καθήκοντά σου, ώστε να αφιερώνεις χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό σου. Άρπαξε την κιθάρα σου, το πινέλο σου, την μπάλα σου, το βιβλίο σου και άφησε ελεύθερη την ψυχή σου να πετάξει σε έναν κόσμο που εσύ ο ίδιος δημιουργείς.

3. Πάρε την ευθύνη των συναισθημάτων σου! Σταμάτα να κατηγορείς άλλους για το πώς αισθάνεσαι εσύ. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεις απλά δικαιολογίες για να είσαι κακοδιάθετος και μίζερος. Ακόμη κι αν έχεις βάσιμους λόγους να θυμώνεις και να εκνευρίζεσαι με κάποιον από το περιβάλλον σου, να αναγνωρίζεις πρώτα τη δική σου συμβολή σε μια άσχημη κατάσταση και να μην δίνεις το δικαίωμα σε άλλους να ελέγχουν τα συναισθήματά σου. Προσπέρασε όλες αυτές τις μικρότητες που σε ρίχνουν ψυχολογικά και επικεντρώσου στο πώς θα κάνεις τη ζωή σου πιο όμορφη και δημιουργική.

4. Κάνε μια καλή πράξη! Η προσφορά ενός είδους βοήθειας, όσο μικρή κι αν είναι, προκαλεί θετικά συναισθήματα. Ακόμη, μην ξεχνάς ότι η καλοσύνη είναι μεταδοτική και κάποια μέρα θα ανταμειφθείς για αυτή σου την ενέργεια. Σκέψου, λοιπόν, αν θα σε ενδιέφερε να συμμετάσχεις σε μια εθελοντική δράση ή να κάνεις μια φιλανθρωπική κίνηση, οι οποίες δεν θα έχουν οικονομικό όφελος, αλλά θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, ενώ παράλληλα θα προσφέρεις ένα μεγάλο δώρο στην κοινωνία.

5. Να είσαι αυθεντικός! Θυμήσου τις αξίες, τα ιδανικά σου και προσάρμοσε την συμπεριφορά σου με γνώμονα αυτά. Δεν χρειάζεται να υποκρίνεσαι ή να προσπαθείς να αρέσεις σε όλους δείχνοντας κάτι που δεν είσαι. Κάτι τέτοιο σε αποπροσανατολίζει από τον αληθινό σου εαυτό και έρχεται η στιγμή της ζωής σου που αισθάνεσαι χαμένος μέσα στο ίδιο σου το σώμα. Αναζήτησε την προσωπική του ταυτότητα και άσε τους άλλους να δουν ποιος πραγματικά είσαι. Η νοοτροπία αυτή θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη και οι άνθρωποι γύρω σου θα το εκτιμήσουν περισσότερο.

    Θυμήσου ότι είσαι μοναδικός και αξιοποίησέ το! Μια καλή αυτοεικόνα θα σε βοηθήσει να στέκεσαι δυναμικά απέναντι από κάθε προσωπική ή επαγγελματική κατάσταση. Ένα άτομο με αυτοεκτίμηση αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που του δίνονται, διότι γνωρίζει πώς να κερδίζει μέσα από μια μικρή ή μεγάλη αποτυχία, αλλά και πώς να αγωνίζεται για την επιτυχία. Γίνε φίλος με τον εαυτό σου, γιατί τελικά αυτός θα είναι εκεί σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής σου και καλό είναι να τον έχεις με το μέρος σου!

 

Ιωάννα Κορκοβίλη - Εθελόντρια Job Fair Athens 2016