Δημοσιεύθηκε πριν περίπου 6 χρόνια

Απλώνεις το χέρι σου και το πτυχίο σου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Το νιώθεις μέσα σου· έχει έρθει η ώρα... Η ώρα να βρεις δουλειά, και το μόνο πράγμα που έχει κολλήσει στο μυαλό σου είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρεις δουλειά. Νιώθεις χαμένος σε έναν λαβύρινθο αφού είναι η πρώτη φορά που καλείσαι να μεταβείς σε έναν κόσμο χωρίς την σιγουριά που παρέχει ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον...

Καθένας από μας βλέπει τον εαυτό του σε ένα διαφορετικό αδιέξοδο. Μπορεί να μην έχεις ιδέα πως να κάνεις το πρώτο σου βιογραφικό σημείωμα ή που να ψάξεις για να βρεις μια εταιρεία για πρακτική. Ούτε καν που έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα σου ή πως μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Μπορεί πάλι στην διάρκεια των σπουδών σου να ανακάλυψες ότι αυτό που θες να ασχοληθείς είναι τελικά πολύ διαφορετικό και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις να το ψάχνεις. Όλα τα σενάρια καταλήγουν τελικά σε ένα συμπέρασμα. Χρειάζεσαι βοήθεια!

Βοήθεια υπάρχει. Και δίνεται απλόχερα. Από φοιτητές σε φοιτητές. Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών φοιτητών άρχισε να προετοιμάζει το φετινό Job Fair Athens από τον Σεπτέμβριο. Σκοπός τους είναι να φέρουν σε επαφή καθέναν από μας με την αγορά εργασίας και να κάνουν πιο ομαλή την μετάβασή μας από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό τομέα. Με μια πιθανή επίσκεψή σου στην εκδήλωση, θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα βιογραφικό χωρίς λάθη αφού θα υπάρχει ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του CV Corner και με την βοήθεια επαγγελματιών θα λυθεί κάθε σου απορία. Θα μπορείς να συμμετάσχεις σε πραγματικές συνεντεύξεις και να μάθεις τα πρακτικά μυστικά μιας σωστής συνέντευξης. Με την βοήθεια που προσφέρεται απλόχερα από τις εταιρείες που συμμετέχουν θα πατήσεις ευκολότερα στα πόδια σου και θα εκπαιδευτείς με τα σωστά βήματα για να βγεις από το αδιέξοδο. Τέλος, αν ήδη από την πρώτη σου επαφή κάποια εταιρεία αποφασίσει ότι θέλει να σε εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της θα υπάρχει το βιογραφικό σου στην δικιά μας βάση δεδομένων και θα μπορούν να σε βρουν για να σου προσφέρουν εργασία.

Μην χάσεις την ευκαιρία! Επίλεξε συνειδητά την επαγγελματική σου πορεία και άσε εμάς να σου προσφέρουμε τα λίγα εφόδια που σου λείπουν για την επιτυχία σου σε αυτήν!

 
Κάλια Κωνσταντίνου
Εθελόντρια Job Fair Athens 2018