Δημοσιεύθηκε πριν περίπου 6 χρόνια

Όντας ή όχι, στο πνεύμα των ημερών, όντας ερωτευμένοι ή/και ερωτεύσιμοι, στο Job Fair Athens, δεν θέλουμε να σας επισημάνουμε  αν πράττετε σωστά ή όχι αλλά έχουμε σκοπό να σας δώσουμε λόγους να αγαπάτε! Στρέφουμε, λοιπόν, τον προβολέα φωτός -που άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να μην- στον εθελοντή, ως ένα προφίλ που πάντα γοητεύει, και που στο JFA έχουμε όλοι κοινό! Ξεκινώντας με τα χαρακτηριστικά που αξίζει να αγαπηθούν έχουμε:

 

  1. Δραστήριος: Το κυριότερο χαρακτηριστικό του εθελοντή. Η έννοια της βαρεμάρας δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του αφού ΠΑΝΤΑ έχει με κάτι να καταπιαστεί. Πριν αρχίσεις τις ενστάσεις περί έλλειψης χρόνου, σκέψου πόσο ξεχωριστός/ή θα νιώσεις, όταν ανάμεσα στα τόσα deadlines, βρει χρόνο αποκλειστικά για εσένα!

 

  1. Νοιάζεται: Είναι ευαίσθητη ψυχή. Δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ασχολία του και αφιερώνει πολύτιμο χρόνο σε αυτό που οραματίζεται. Εδώ οργανώνει ολόκληρη εκδήλωση με γνώμονα τις δικές σου ανάγκες για να συνεισφέρει, δεν αξίζει την αγάπη σου;!

 

  1. Κοινωνικός: Ένα από τα πράγματα που σημαίνουν να είναι κανείς εθελοντής είναι να ξέρει πώς να μιλάει και να συναναστρέφεται. Καθώς έρχεται σε συνεχή επαφή με ανθρώπους, έχει αναπτύξει την ικανότητα της αποτελεσματικής επικοινωνίας, και φυσικά του χιούμορ -πολύ συχνά καμένου- καλύπτοντας την απαιτητικότητα του να κερδίσει τους άλλους.

 

  1. Ανοιχτόμυαλος: Στενά συνυφασμένο με το παραπάνω, οι διευρυμένοι ορίζοντες και το ευρύ φάσμα γνώσεων είναι ένα δείγμα της προσωπικής εξέλιξης του κάθε εθελοντή. Επικοινωνώντας με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, κινείται και συνυπάρχει μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κατεξοχήν ανταλλάσσονται ιδέες, πάθη και γνώσεις.

 

  1. Επιδέξιος: Έχοντας τόσες διαφορετικές ασχολίες, πόστα και tasks, θα ήταν αδύνατο να μην έχει αναπτύξει μεταξύ άλλων και πολλών ειδών ικανότητες και soft-skills, από επικοινωνιακές δεξιότητες και προσαρμοστικότητα μέχρι το να διατηρεί μία ψύχραιμη θετική στάση σε μία κατάσταση πίεσης. Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα σε παρηγορήσει για το χαμό των email στον υπολογιστή σου αλλά θα σου τα οργανώσει κιόλας.

 

  1. Μόρφωση: Είναι πράγματι γεγονός στην εποχή μας ότι smart is the new sexy και σίγουρα, ο φίλος εθελοντής είναι εύστροφος, έχει αντίληψη και εμπνέει!  Χρωστάει, δεν χρωστάει μαθήματα στη σχολή, εμείς δεν κρίνουμε, είναι σίγουρα παιδί της ακαδημαϊκής κοινότητας και αυτό λέει πολλά. Άλλωστε, η πρακτική άσκηση και δουλειά είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

 

  1. Εξαιρετικά ενημερωμένος: Πάσχει από ενημερωτικό πυρετό. Αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν γύρω του και όντας μέσα στα πράγματα έχει την ικανότητα να τα κρίνει. Το αξιοσημείωτο σε αυτό, είναι ότι μπορεί να συζητήσει για κάθε είδους θέμα: για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και το bitcoin αλλά και πού έχει τα καλύτερα μεζεδάκια στο Κουκάκι.

 

  1. Φοιτητής ΗΜΜΥ: 99% των πιθανοτήτων είναι φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και έχει ανάγκη από αγάπη! Αν και είναι συχνά απορροφημένος κάνοντας εργασίες και προσπαθώντας να προλάβει προθεσμίες, μην τον απορρίπτεις! Χρειάζεται και εκείνος επαφή όχι μόνο με υπολογιστές, αλλά και ανθρώπινα όντα! <3

 

  1. Έχει στυλ: Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά τις ανεπανάληπτες ενδυματολογικές επιλογές αφού ξεχωρίζουν, εμπνέουν και εντυπωσιάζουν σε κάθε συνάντηση! Έχει πάντα τα πιο κουλ μπλουζάκια, που το καθένα κρύβει αντίστοιχα μία ωραία εθελοντική ιστορία από πίσω και που δεν χρειάζεται να τον πιέσεις πολύ για να στην αφηγηθεί!

 

  1. Αναλαμβάνει δράση να διαμορφώσει το μέλλον και όχι μόνο! Σε μία εποχή που υπάρχει μία παθητική στάση των νέων, ο αγαπητός φίλος εθελοντής κάνει τη διαφορά, είναι αισιόδοξος, και όχι μοιρολάτρης. Ξέρει τι χρειάζεται και τι θέλει να πετύχει και ασχολείται με αυτό! Φυσικά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ενώ είσαι φοιτητής με τόσα να σε εμποδίζουν. Ωστόσο, έστω και με όσα έχει, ο φίλος μας πράττει τα καλύτερα, ενσαρκώνοντας την πολύ σοφή φράση που όλοι ενστερνιζόμαστε στο Job Fair Athens: σοβαρός και χωρίς γραβάτα.

 

Πώς λοιπόν να μην τον υπεραγαπάμε;

 

Λυδία Λέκκα 

Εθελόντρια Job Fair Athens 2018