Δημοσιεύθηκε πριν περίπου 5 χρόνια

Όταν δουλεύεις σε μία μεγάλη ομάδα και είσαι μέρος ενός πολύπλοκου πρότζεκτ που παίρνει καιρό να ολοκληρωθεί, πολλές φορές ξεχνάς τον μεγαλύτερο στόχο και επικεντρώνεσαι μόνο στο κομμάτι για το οποίο είσαι υπεύθυνος να φέρεις εις πέρας. Αυτό μπορεί με ένα τρόπο να κλέψει λίγη από την μαγεία του ότι στην πραγματικότητα συμμετέχεις σε κάτι πολύ μεγάλο, αλλά όλο αυτό αποκαθίσταται τη μέρα που όλα μπαίνουν σε εφαρμογή και βλέπεις το αποτέλεσμα στην πραγματική του κλίμακα.

Αυτό ήταν που συνέβη σε πολλούς εθελοντές που ασχολήθηκαν με το Job Fair Athens 2018. Το έβλεπες στα μάτια τους, από το στήσιμο των περιπτέρων στις αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου, μέχρι το καλωσόρισμα και την καθοδήγηση των επισκεπτών, η χαρά και περηφάνια ήταν διάχυτη μεταξύ των παιδιών που ασχολήθηκαν με την διοργάνωση του event για ένα εξάμηνο και βάλε. Όσο πέρναγε η ώρα και οι διαδρομοι κατακλύζονταν από κόσμο, οι ρυθμοί ανέβαιναν και οι τελευταίες 2 μέρες μιας μεγάλης ομάδας που είχε γίνει πια οικογένεια, έφταναν σιγά σιγά στο τέλος τους.

Με την ολοκλήρωση του event, ο απολογισμός που έγινε στο προαύλιο οδηγούσε ξεκάθαρα σε ένα συμπερασμα: Όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που σου δίνει την άνεση να αναπτύξεις, να συζητήσεις και να υλοποιήσεις τις ιδέες σου, το τελικό αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι το πιο δημιουργικό και καλά οργανωμένο που μπορεί. Αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος, ακόμα καλύτερα και από πέρυσι. Κάθε νέα χρονιά γινόμαστε καλύτεροι, δενόμαστε περισσότερο και μόνο έτσι πάμε τη διοργάνωση ένα βήμα μπροστά. Φέτος, 11 και 12 Απριλίου, εθελοντές και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας στο Ζάππειο Μέγαρο.

Έτσι ο καθένας με τη σειρά του μπορεί να κρατήσει στη μνήμη του ο,τι έμεινε εντονότερα από τη φετινή διοργάνωση. Ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες που σίγουρα υπάρχουν στο πέρασμα του χρόνου ένα πράγμα είναι σίγουρο: Μόνος σου μπορείς να πας πιο γρήγορα, μαζί όμως θα πάμε πιο μακριά.

Κάλια Κωνσταντίνου