Δημοσιεύθηκε πριν σχεδόν 10 χρόνια

Ημερομηνία: 14 Μαΐου

Ώρα: 13:45 - 14:45

 

Να φύγω ή να μείνω; Ένα από τα πιο καυτά ερωτήματα που βασανίζουν τον σημερινό απόφοιτο. Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι ένα σημαντικό μέρους των αποφοίτων μας εξετάζουν την πιθανότητα του εξωτερικού. Τι θα βρουν όμως εκεί; Πόσο μεγάλη απόφαση είναι να φύγεις για ένα μέρος όπου δεν γνωρίζεις κανένα; Παρακολουθείστε μία συζήτηση από επαγγελματίες που έχουν δουλέψει και ζήσει στο εξωτερικό, ακούστε τις εμπειρίες τους και να κάντε τις ερωτήσεις που σας απασχολούν!

 

Την συζήτηση συντονίζει η κυρία Σύλβια Κλιμάκη.

 

Για την πραγματοποίηση των ερωτήσεών σας θα χρησιμοποιηθεί το interactive web-app Conferience!

Προαιρετικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα .

 

Μαζί μας θα είναι οι παρακάτω:

 

Λάζαρος Πολυμενάκος

 

Ο Δρ. Λάζαρος Πολυμενάκος (ΜΙΤ ’95) είναι Ερευνητής Επιστήμονας στην περιοχή των Αυτόνομων και Ευφυών Συστημάτων. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του Athens Information Technology (AIT) (2012-2014) όπου ήταν καθηγητής και ιδρυτής/επικεφαλής του τμήματος Αυτόνομων και Ευφυών Συστημάτων.  Ο Λάζαρος Πολυμενάκος επιπλέον διηύθυνε στο Athens Information Technology (AIT) το μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ MSIN, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University (CMU), ΗΠΑ. Παράλληλα διετέλεσε εκλεγμένος συνεργαζόμενος (adjunct) καθηγητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  (INI) του CMU (2003-2098) και επισκέπτης ερευνητής (2004, 2006) στο ερευνητικό εργαστήριο ΙΒΜ T. J. Watson Research Center, NY, USA. Ο κ. Πολυμενάκος αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (9.69/10, 2ος στην επετηρίδα), και στην συνέχεια ολοκλήρωσε το Master (4.0/4.0) και το Διδακτορικό του (3.9/4.0) στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), MA, USA.

 

Δημήτρης Πρωτοψάλτου

 

Ο κ. Δημήτρης Πρωτοψάλτου είναι συνιδρυτής και διευθυντής του οργανισμού Future Library, μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο να υποστηριχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών που θα συνδεθεί με την Εθνική Βιβλιοθήκη στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σπούδασε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, στο UMIST, μηχανικός λογισμικού και μεταπτυχιακό στο Technology Management.
11 χρόνια στην Ελβετία με βάση τη Γενεύη, εργάστηκε στο εργαστήριο MIRALab του Πανεπιστημίου της Γενεύης, στο χώρο του animation και 3D simulation. Έλαβε διδακτορικό στα πληροφοριακά συστήματα και ίδρυσε την εταιρεία Digital Humans.
Συνεργάτης της βιβλιοθήκης της Βέροιας για 17 χρόνια, σχεδιάζει την στρατηγική επικοινωνίας και τεχνολογίας. Το 2010 βοηθάει τη βιβλιοθήκης της Βέροιας να κερδίσει, ανάμεσα απο 350 βιβλιοθήκες απο όλο τον κόσμο, το βραβείο ATLA και 1 εκατομμύριο δολάρια απο το ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Απο το 2010 συμμετέχει στο δίκτυο INELI του ιδρύματος Bill and Melinda Gates για την ανάδειξη της καινοτομίας και στις βιβλιοθήκες.

 

Βασίλης Βασσάλος

 

Ο Βασίλης Βασσάλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ, στο οποίο υπηρετεί από το 2004. Διευθύνει την ερευνητική ομάδα Διαχείρισης Πληροφοριών Ιστού στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων. Υπήρξε, επίσης, Επίκουρος Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University), ενώ το 2007-2008 ήταν υπότροφος Marie Curie και επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.
Ο καθηγητής Βασσάλος είναι συγγραφέας άνω των 50 ερευνητικών δημοσιεύσεων και δυο ευρεσιτεχνιών στην περιοχή της Διαχείρισης Δεδομένων, και επιστημονικός υπεύθυνος για πολλά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Ο καθηγητής Βασσάλος ήταν ιδρυτής της πρωτοποριακής εταιρίας λογισμικού Enosys Software που κατασκεύασε το πρώτο σύστημα ολοκλήρωσης επιχειρηματικών πληροφοριών βασισμένο σε τεχνολογία XML και εξαγοράστηκε από την εταιρία ΒΕΑ Systems.

 

Τζένη Σκοτίδη

 

H κυρία Τζένη Σκοτίδη σπούδασε στην Αμερική Marketing, Bs και Banking, MSc American Institute of Banking.

Στην συνέχεια εργάστηκε στην Αμερική στην Εθνική Τράπεζα στο Chicago και στην Ιταλική Banco di Roma (Chicago Branch) ως στέλεχος της Δ/νσης International Division  & Trade Finance.  Μετά από δέκα χρόνια Τραπεζικής εμπειρίας στην Αμερική επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται στον Τραπεζικό χώρο ως Δ/ντρια Trade Finance. Το 1990 ξεκίνησε ως ιδρυτικό στέλεχος με την νεοϊδρυθείσα Τράπεζα Interbank που απορροφήθηκε αργότερα από την  Εurobank από όπου και αποχώρησε μετά από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας ως Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα του TradeFinance,  Retail Banking και για τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα του International & Correspondent Banking υπεύθυνη για Αμερική, Ιαπωνία, Αγγλία και Βόρεια Ευρώπη με πολυετή συμμετοχή στο παγκόσμιο Τραπεζικό συνέδριο SIBOS με οργάνωση περίπτερου και Β2Β.

 

Το 2012 αποχώρησε από τον Τραπεζικό χώρο και ίδρυσε την συμβουλευτική Simply Exports που ειδικεύεται στην σωστή προετοιμασία μιας εξαγωγικής δραστηριότητας καθώς και στην διαχείριση των Εξαγωγικών Διαδικασιών (outsourcing export Manager).

 

Σύλβια Κλιμάκη

 

Η Σύλβια Κλιμάκη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τεχνολογία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε Μasters σε Chinese Studies & Business στο Harvard University.

Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή "Στην Πράξη", η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή στη 13.30 από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και προβάλλει συνεντεύξεις με άτομα που αποδεικνύουν, στην πράξη, πως η χώρα μας δεν έχει χρεοκοπήσει, και αποτελούν πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού για όλους μας.

Παρουσίαζε επίσης τις πρωινές ειδήσεις στην τηλεόραση του Σκάι και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή. Έχει αρθρογραφήσει για την National Herald of NYC και έχει δουλέψει σαν βοηθός παραγωγής στη Mediakite – εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ στη Νέα Υόρκη.

Έχει κάνει πρακτική άσκηση σαν βοηθός παραγωγής στην εκπομπή Business Traveler Show του αμερικανικού δικτύου CNN με κεντρικό παρουσιαστή τον Richard Quest.